Családi napközi

Hajni’s Kinderwelt – családi napközi

Németországban működtetett családi napközi, mely hétfőtől péntekig reggel 7 órától 16 óráig működik.

A hivatalos engedélyemben 5 gyermek egyidejű gondozására van lehetőségem. Természetesen nem csak magyar, hanem német és más nemzetiségű gyermekek gondozását is vállalom.

img-fluid

A Hajni’s Kinderwelt célja és hitvallása az, hogy lehetőséget adjon az itt élő gyermekeknek arra, hogy közösségben ismerkedjenek elsőként a magyar anyanyelvvel, majd később a magyar kultúrával.
A foglalkozások által minél előbb elkezdődjön a szocializáció, és a szülők se érezzék magukat egyedül a nehézségekkel.

A Hajni’s Kinderwelt célja tehát megegyezik a saját célommal, mely szerint a gyermekkor, legyen az bölcsődés vagy óvodás gyermek „védett kor” melyben minden gyermeknek azt kell kapnia, ami őt megilleti. Elfogadást, törődést, követhető mintát. Éneket, mesét, játékot, hogy szárnyra kaphasson képzelete és nyiladozhasson értelme.

img-fluid

A Hajni’s Kinderwelt az évek alatt több, főként magyar anyanyelvű gyermekek részére szervez foglalkozásokat, rendezvényeket.

A rendszeresen megrendezésre kerülő rendezvények: Farsang, húsvéti tojáskeresés, Gyermeknap, Haloween, Mikulás ünnepség és a Karácsonyi sütögetés.

Rendszer heti és kéthetente megrendezett foglalkozások: Babusgató (baba-mama foglalkozás), magyar anyanyelvű óvodai foglalkozás, mocorgó mozgásfejlesztő torna, és a baba & kisgyermek masszás.

Azért dolgozom, hogy minden magyar családban tudjanak a gyermekek magyarul énekelni és mondókázni, hogy a gyerekek elkezdhessenek magyar környezetben is szocializálódni és azáltal, hogy az anyukájuk anyanyelvi környezetben kérdezhet, és beszélheti meg a napi nehézségeit segít, hogy gyermekével egy kiegyensúlyozott harmonikus kapcsolatot tudjon kialakítani.

A Hajni’s Kinderwelt célja még, hogy összehozza a Németországban élő magyarul is beszélő/értő gyerekeket évente egyszer vagy kétszer egy kreatív tábor idejére, ezzel segítve a kultúra megismerését, az anyanyelvük fejlődését, és hogy segíthessünk a családoknak a nyári szünetből legalább egy hetet biztonságban, szuper programokkal megoldani.